Choď na obsah Choď na menu
 


The Telegraph uvádza, že lekári poprednej transrodovej zdravotníckej organizácie WPATH v uniknutých e-mailoch priznávajú súvislosť medzi transrodovou hormonálnou terapiou a rakovinou a ďalšími psychickými ochoreniami

 

Členovia Svetovej odbornej asociácie transrodového zdravia (WPATH) preukazujú nedostatočné zohľadnenie dlhodobých výsledkov pre pacientov napriek tomu, že si uvedomujú oslabujúce a potenciálne smrteľné vedľajšie účinky krížových hormónov a iných liečebných postupov

Z archívu spisov WPATH vyplýva, že lekári vykonávajú operácie, ktoré menia život. Podľa dokumentov majú lekári možnosť predpísať lieky blokujúce pubertu, aj keď sú si vedomí, že dospelí a deti nemusia úplne chápať dlhodobé dôsledky.

 

“Žili šťastne až do smrti” (pravdepodobne)

 

Jeden z lekárov v dokumente hovoril o transrodovej osobe, ktorá zomrela na rakovinu v dôsledku hormonálnej liečby. „Mám jedného transformačného priateľa/kolegu, u ktorého sa asi po ôsmich až desiatich rokoch užívania (testosterónu) vyvinul hepatokarcinóm (forma rakoviny pečene),“uviedol lekár.

„Podľa mojich informácií vzniknuté ochorenie súviselo s jeho hormonálnou liečbou… Ochorenie bolo v takom pokročilom štádiu, že sa rozhodol pre paliatívnu starostlivosť. O pár mesiacov zomrel,“ povedal lekár. Z dokumentov však nie je jasné, či osoba, ktorá zomrela, bola o tomto vedľajšom účinku informovaná alebo o ňom vedela.

V správe sa ďalej spomína prípad 16-ročného dievčaťa. Lekári jej počas procesu urobili dvojitú mastektómiu. Pacientke dlhodobé užívanie mužských hormónov pravdepodobne spôsobilo rakovinu pečene.

„Onkológ aj chirurg uviedli, že pravdepodobným pôvodcom ochorenia sú hormóny,“ uviedol lekár. „Sme pripravení podporiť pacientku akýmkoľvek spôsobom, keď bude zdravotne stabilná (napr. obojstrannou masektómiou),“ uviedol.

Spisy poskytujú jasné dôkazy o tom, že lekári a terapeuti sú si vedomí toho, že ponúkajú neplnoletým osobám zákroky, ktoré im menia život a ktorým nemôžu úplne porozumieť.

Rastúci počet lekárov a psychiatrov tvrdí, že podpora pseudovedeckých chirurgických a hormonálnych experimentov je globálnym lekárskym škandálom, ktorý sa dá porovnať s veľkými prípadmi lekárskych pochybení v histórii, ako sú lobotómia a ovariotómia.

 

Pochybenia lekárov

 

Rodový psychoterapeut uviedol, že za 15 rokov odmietli liečbu len jednej osobe. „Intervenoval som aj v prospech ľudí, ktorým bola diagnostikovaná veľká depresívna porucha, komplexná posttraumatická stresová porucha. Bezdomovcom poskytli “aspoň” orchiektómiu (odstránenie semenníkov),“ uviedol.

„Za posledných 15 rokov som musel s veľkou ľútosťou odmietnuť napísať len jeden posudok. Posudzovaná osoba bola v aktívnej psychóze a počas posudkového sedenia mala halucinácie,“ povedal terapeut.

„Okrem toho – nič . Všetci pacienti dostali posudok, súhlas poisťovne a žijú (pravdepodobne) šťastne až do smrti,“ dodal.

 

Viacerí lekári priznali, že ich pacienti často nerozumeli dôsledkom hormonálnej liečby alebo chirurgického zákroku – napríklad vzniku ochlpenia na tvári. Detský psychológ v uniknutom e-maile zverejnenom v správe povedal: „Je mimo hranice ich vývojového rámca, aby pochopili, do akej miery ich niektoré z týchto lekárskych zásahov ovplyvňujú.“

„Povedia, že to chápu. Neskôr však povedia niečo iné, čo vás prinúti myslieť si : Aha, oni naozaj nepochopili, že im budú rásť fúzy,“ dodal.

 

Ani veda, ani medicína

 

Obsah diskusného fóra sa podarilo odhaliť americkému spisovateľovi a novinárovi Michaelovi Shellenbergerovi.

„Dokumenty WPATH ukazujú, že to, čo sa nazýva ‘rodová medicína’, nie je ani veda, ani medicína,“ povedal.

„Experimenty nie sú náhodné, dvojito sledované ani kontrolované. Nie je to medicína, pretože prvým pravidlom medicíny je neškodiť. A to si vyžaduje informovaný súhlas,“ uviedol.

„Aktivisti z WPATH vedia, že takzvaná “rodovo potvrdzujúca starostlivosť”, ktorú poskytujú, môže mať za následok celoživotné komplikácie a sterilitu a že ich pacienti nechápu dôsledky, ako je strata sexuálnych funkcií a schopnosti prežívať orgazmus,“ pokračoval.

„Tieto uniknuté spisy ukazujú presvedčivé dôkazy o tom, že odborníci v rámci WPATH vedia, že s týmto nezískavajú súhlas detí, dospievajúcich a zraniteľných dospelých ani ich opatrovateľov,“ povedal.

WPATH tvoria lekári, psychológovia, terapeuti a aktivisti, a hoci má niekoľko členov zo Spojeného kráľovstva, jej sídlo je v USA. Je známa najmä vďaka svojim usmerneniam “štandardov starostlivosti”, s ktorými sa predtým zosúladila vládna zdravotná agentúra NHS v Anglicku. Škótsko sa nimi riadi dodnes.

Správy v spisoch ukazujú, že pacientom s vážnymi problémami duševného zdravia, ako je schizofrénia a disociatívna porucha identity, a s inými nepriaznivými situáciami, ako je bezdomovectvo, sa umožňuje súhlasiť s hormonálnymi a chirurgickými zásahmi. Poslanci odmietajú obavy o týchto pacientov a snahy o ich ochranu charakterizujú ako zbytočný “gatekeeping”(dozor).

Zo spisov WPATH vyplýva, že lekári preukazujú nedostatočné zohľadnenie dlhodobých výsledkov liečby pacientov napriek tomu, že sú si vedomí vyčerpávajúcich a potenciálne smrteľných vedľajších účinkov skrížených pohlavných hormónov a iných liečebných postupov.

 

Zdroj: hlavnespravy.sk