Choď na obsah Choď na menu
 


Základná škola SSV na Skuteckého ulici v Banskej Bystrici plánuje v dňoch 30.5. až­ 3.6. 2016 uskutočniť Tematický týždeň na základe iniciatívy žiakov školy. Témy na jednotlivé dni schválili v rôznych variantoch, pričom žiak sa nemusí zúčastniť ani jedného z nich, prípadne si vyberie ten variant, ktorý mu vyhovuje. „Pôjde skôr o zábavu, na ktorú sa všetci tešíme“, píše sa na stránke školy.

 

Svoje rozhorčenie však neskrýval majiteľ zbrojárskej firmy Grand Power, Jaroslav Kuracina, ktorého syn sa má tejto akcie zúčastniť.

„Tak som sa dozvedel, že budúci týždeň budú mať v škole, kde chodia moje deti, prezliekací týždeň. Že prvý deň by mali byť v retro štýle, druhý v profesijnom. To by bolo v poriadku. Až na to, že vo štvrtok majú prísť prezlečené za INÉ POHLAVIE !!! Za mojich čias nebola pre chlapca hroznejšia potupa, než ho donútiť ísť na verejnosť v dievčenských šatách!!! A ešte aj s iným účesom!!! S mašľou vo vlasoch!!! Syn má z toho traumu!!! Bol som na škole za pani riaditeľkou.

Našťastie bez pripomienok akceptovala môj názor a sľúbila vydať obežník týkajúci sa štvrtku s tým, že deti nemusia prísť prezlečené za iné pohlavie. Otázka je, ako to vyzerá na iných školách Slovenska! Chlapi, nedovoľte aby vám traumatizovali synov. Nedovoľte, aby vašim synom podsúvali, že chodiť ako buzerant je normálne!!!“

Iniciatíva školy sa nedá nazvať inak ako vymývanie mozgov detí a indoktrinovanie ich zhubnou gender ideológiou, podľa ktorej si človek môže zmeniť pohlavie podľa toho, ako sa cíti, bez ohľadu na jeho fyzické pohlavie. Táto ideológia je veľmi nebezpečná pre zdravý sexuálny vývoj mladých ľudí. Akcie, ako plánuje základná škola Skuteckého, môžu navždy poškodiť zdravý vývoj uvedomovania si seba samého ako muža alebo ženy. Môžu mať pre mladé, prudko sa vyvíjajúce detské ja katastrofálne dôsledky a spôsobiť v detských dušiach chaos, ktorý si ponesú až do dospelosti.

Podobné iniciatívy by mali byť tvrdo zastavené ministerstvom školstva. Nie je prípustné robiť pokusy na vlastných deťoch a aplikovať na nich neoverené pseudovedecké šarlatánske ideológie, ktoré môžu vyvolať rôzne psychické poruchy a problémy s identitou.

Škola na náš článok zareagovala nasledujúcim oznamom:

Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že sa začínajú šíriť nepravdivé informácie ohľadom akcie, ktorá sa bude konať na našej škole budúci týždeň pod názvom „ Tematický týždeň “. Akciu sme naplánovali s tým najlepším úmyslom spríjemniť deťom vyučovací proces pri príležitosti MDD.

Dištancujeme sa preto od všetkých informácií, ktoré boli uvedené v médiách, alebo na sociálnych sieťach. Ďakujeme za vaše porozumenie a podporu. Vedenie školy

Mailom sa nám ozvala aj pani riaditeľka školy Sedláčeková Zuzana. V maili adresovanom redakcii uvádza: Dobrý deň, nedá mi nereagovať na Váš článok „Vymývanie hláv slovenským deťom,…“ Informáciu, ktorú Vám podal pán Kuracina nie je pravdivá. Veľmi ma mrzí, že zverejňujete články bez toho, aby ste si overili informácie. Vďaka Vám sa nám ozývajú ľudia, nadávajú nám a osočujú nás. Kazíte nám dobré meno školy. Dištancujem sa od všetkých informácií, ktoré ste tam uviedli.

Pani riaditeľka bohužiaľ neuviedla, v čom konkrétne je vyjadrenie pána Kuracinu nepravdivé.

Boris Garman

Zdroj: hlavnespravy.sk