Choď na obsah Choď na menu
 


Michigan 1. októbra 2016

 

Aj konzervatívny študent si vedel vybrať z ponuky nových rodových identít. Učitelia o ňom majú odteraz hovoriť ako o “Jeho Výsosti”

 

Uplynulý týždeň vedenie Univerzity v Michigane ohlásilo nové univerzitné predpisy, ktoré umožňujú študentom vybrať si zámeno, ktorým ho majú učitelia oslovovať, takzvané “personalizované zámeno”.

Univerzita len chcela ísť v prúde gender ideológie, podľa ktorej si človek môže zvoliť svoj rod a nechať sa oslovovať on alebo ona, bez ohľadu na to, či to korešponduje s vonkajšími fyzickými znakmi alebo nie. Študent Grant Strobl bol však prefíkanejší a zvolil si ušľachtilé zámeno. Administrátorom uviedol, že si žiada byť oslovovaný “Jeho Výsosť”.

Univerzita definovala personalizované zámeno, ako  “zámeno, ktoré si osoba vyberie, aby sa s ním identifikovala a následne sa bude očakávať od iných, aby sa o nej príslušne vyjadrovali (on, ona, jej, jemu, ono, atď.)”

Nový univerzitný poriadok profesorom nariaďuje, aby oslovovali študentov týmto ich novým personalizovaným zámenom.

“Členovia fakulty zohrávajú podstatnú úlohu v zabezpečovaní toho, aby sa komunita študentov cítila plnohodnotne, rešpektovaná a včlenená”, píše sa vo vyjadrení vedenia. “Tieto nové zmeny dávajú študentom možnosť, aby dali univerzite najavo zámeno, s ktorým sa identifikujú a ktoré by sme mali používať v komunikácii a interakcii s nimi. Dať im možnosť, aby iní ich oslovovali korektne, je tou najzákladnejšou vecou, ktorou im preukážeme rešpekt voči ich identite a spolu vybudujeme prostredie, ktoré rešpektuje všetky rodové identity.”

Študenti si nielen mali možnosť vybrať z niekoľkých navrhovaných zámien, ale mohli si tiež navrhnúť svoje nové, genderové personalizované zámeno. Preto sa konzervatívny študent Grant Strobl rozhodol zmeniť svoje jehoduche zámeno “on” na zámeno “Jeho Výsosť”, čím chcel poukázať na to, že táto politika a oslovovanie sa zámenami “podľa voľby” nemá základy v skutočnosti.

Reakcia školy na túto jeho novú “rodovú identitu” zatiaľ nie je známa. No keďže rod nemusí korešpondovať s biologickým základom, z čoho vyplýva, že mu v žilách nemusí ani kolovať modrá krv, je vysoko pravdepodobné, že to vyučujúci budú reflektovať.

Výborne, Vaša Výsosť!

 

Zdroj: hlavnespravy.sk