Choď na obsah Choď na menu
 


Zákon č. 89 alebo Zákon o podpore detí, mládeže a rodín z roku 2017 ruší a nahrádza predošlý zákon o službách pre deti a rodinu, ktorý upravuje služby ochrany detí a služby adopcie a pestúnskej starostlivosti.

Pridáva „rodovú identitu“ a „rodové vyjadrenie“ ako faktory, ktoré treba považovať za „to najlepšie v záujme dieťaťa“. Doteraz „tým najlepším“ bola „viera“ alebo „náboženstvo“ dieťaťa, takže ide o vymazanie náboženskej viery, v ktorej rodičia vychovávajú dieťa.

Obhajcovia rodiny preto varujú, že tento zákon dáva štátu väčšiu moc v odobratí detí rodinám, ktoré sa postavia proti prúdu LGBTQI a rodovej ideológii, a umožňuje vládnym agentúram efektívne zakázať podporu alebo adopciu detí.

„S príchodom Zákona č. 89 sme vstúpili do obdobia totalitnej moci zo strany štátu, čo nikdy predtým v histórii Kanady nebolo,“ vraví Jack Fonseca, popredný politický stratég pre kampaň Life Coalition. „Nerobte chybu, Zákon č. 89 je vážnou hrozbou pre kresťanov a všetkých ľudí viery, ktorí majú deti alebo ktorí dúfajú v raste svojej rodiny cez adopciu.“

Konzervatívni poslanci Monte McNaughton, Jeff Yurek, Bob Bailey, Gila Martowová, Todd Smith, Michael Harris a Steve Clark sa postavili proti návrhu zákona, ktorý bol v ostrom protiklade s ich postojmi už počas druhého čítania v marci, kedy 83 zo 107 poslancov schválilo Zákon č. 89 jednohlasne. „Traja či štyria“ poslanci povedali, že nemôžu kvôli svedomiu hlasovať za to, čo je „zásadne a morálne zlé“.

Fonseca chváli 28 poslancov PC, ktorí „prestali počúvať propagandistov politiky Kathleen Wynneovej a rozhodli sa hlasovať proti tyranii“. No žiaden liberál sa nezasadil zahlasovať v mene príslušných rodičov.

Vyhlásenia ministra služieb pre deti a rodiny Michaela Coteaua jednoznačne signalizovali pro-LGBTQ líniu, rodovú ideológiu a liberálnu agendu, vravia kritici, čo dokazuje aj toto vyjadrenie: „Chcel by som dať na zváženie, či je to forma zneužívania, keď dieťa identifikuje jednu cestu a opatrovateľ hovorí nie, musíte to urobiť inak. Ak je to zneužitie a ak je to definícia, dieťa môže byť z tohto prostredia odstránené a umiestnené do ochrany, kde sa zneužívanie zastaví.“

Agentúry pre pomoc deťom majú teraz „určitý druh policajnej moci, ktorá by mohla rozbiť vaše dvere a zabaviť vaše biologické deti, ak sa vie, že ste proti ideológii LGBT a podvodnej teórii ˝rodovej identity˝, ak napr. dieťa priťahuje rovnaké pohlavie alebo je zmätené vo svojom ˝pohlaví˝“, tvrdí Fonseca.

„Už dnes vidíme podobnú tyraniu v iných jurisdikciách, ako napríklad v Nórsku, kde sa hlavná služba ochrany detí, Barnevernet, podieľala na mnohých vysokoprofilovaných „záchranách“ detí z rodín s tradičnými zásadami,“ dodal.

„Dokonca ešte predtým, ako bol zákon prijatý, v decembri som sa dozvedel o niekoľkých kresťanských pároch, ktorí boli odmietnutí v prijatí z dôvodu ich hlboko dodržiavaných náboženských presvedčení o tradičnom manželstve a ľudskej sexualite,“ povedal pre LifeSiteNews. Toto odhaľuje „úžasné pokrytectvo a protikresťanské bigotstvo“ ľavice, dodal.

Fonseca sa vyjadril aj ku kresťanským vodcom, najmä ku katolíckym biskupom. „Prečo najmocnejšie duchovné telo v tejto provincii, katolícka hierarchia, nezdvihla prst ani nevzniesla hlas, aby sa postavila tejto tyranii proti kresťanským rodinám a ďalším náboženstvám?“, pýta sa Fonseca.

Zdroj: hlavnespravy.sk