Choď na obsah Choď na menu
 


Studenti strednej školy v štáte Missouri korunovali za kráľovnú plesu mužského pohlavia “homecoming queen,” už po druhýkrát za posledných desať rokov.

Stredná škola Oak Park a školský obvod North Kansas City Schools sa na sociálnych sieťach pochválili korunováciou prváka Tristana Younga za stredoškolskú tradíciu. Všetci ostatní uchádzači o túto poctu, na snímke s mužským víťazom, boli skutočné dievčatá.

Young vyhlásil na Instagrame, že je “navždy vďačný, že ste si ma vybrali za kráľovnú plesu,” a má za sebou “veľmi ťažkú stredoškolskú cestu, ale podpora mojich priateľov, rodiny a dubového parku mi nesmierne pomohla, naozaj neviem, kde by som bez nej bola.”

Mladá je druhým študentom školy, ktorý získal titul špecifický pre ženy. Prvým bol vtedajší maturant Landon Patterson v roku 2015.

Pozoruhodné je, že na oboch príspevkoch na X/Twitteri bola vypnutá možnosť odpovede pre širokú verejnosť, ale mnohí používatelia sociálnych sietí, vrátane americkej plavkyne a obhajkyne spravodlivosti v ženských’športoch Riley Gainesovej, aj tak využili možnosť upozorniť na tento príbeh a reagovať naň, pričom viacerí čitatelia argumentovali, že ide o príklad opodstatnenosti domáceho vzdelávania:

Ako to už pri takýchto príbehoch býva, Christopher Wiggins z webovej stránky LGBT The Advocate podotkol, že skutočnou kontroverziou nebolo odopretie vyznamenania určeného študentkám, ale skutočnosť, že konzervatívci namietali proti tomu, aby tak urobil študentský zbor. Wiggins zašiel až tak ďaleko, že tvrdil, že je “hlboko dehumanizujúce” upozorňovať na to, že Young je a zároveň sa podobá na človeka mužského pohlavia, a nie na človeka ženského pohlavia.

Vštepovanie rodovej fluidity a zvyšku LGBT ortodoxie medzi mládež na verejných školách je dlhodobým problémom od školských knižníc až po športový tím a politika používania toaliet, na ťaháky podujatí, na ideologické materiály do tried, dokonca spoločensky “prechádzajúce” problémové deti bez prispenia rodičov.

Táto otázka spolu s presadzovaním ideologických posolstiev v školstve financovanom daňovými poplatníkmi podnietila odpor rodičov, ktorý sa zaslúžil o zisk republikánov v štátoch ako Florida a Virgínia, ktorých current respective governors prevzali vedúce úlohy v boji proti.

Zdroj: lifenews.sk