Choď na obsah Choď na menu
 


Kanadský rodič v súčasnosti 8-mesačného batoľaťa dosiahol pre svoje dieťa vymazanie kolónky pohlavia zo zdravotnej karty. Chce totiž, aby sa dieťa v budúcnosti o svojej rodovej identite rozhodlo samo. Informoval o tom portál BBC s tým, že to môže byť vôbec prvý takýto prípad na svete.

Dieťa menom Searyl Atli vlani v novembri priviedol na svet rodič Kori Doty, ktorý sa považuje za transgenderovú osobu, ktorá sa nehlási k mužskému ani ženskému pohlaviu. Teraz chce, aby údaj o pohlaví bol vymazaný aj z rodného listu.

K. Doty chce dieťa vychovávať tak, aby sa v budúcnosti, až na to bude pripravené, mohlo samo rozhodnúť o svojej identite. Dodáva, že po narodení dieťaťa doktori určujú pohlavie na základe pohľadu, čo však môže odporovať vnútornému pocitu daného človeka. Chce preto, aby toto rozhodnutie pripadlo výhradne na dieťa.

Pozn. editora: Kori Doty je pravdepodobne žena (na fotke zjavne kojí), ale s poctivou bradou, takže sa dá predpokladať, že je to matka na hormónoch. Myslíme, že je vhodné, aby ste sami posúdili ako vyzerá človek z ktorého sa nielen stala trans karikatúra človeka, ale ide zničiť život človeku, ktorý mu bol daný darom. Najprv sa hovorilo o ľuďoch, ktorí "sú uväznení v cudzom tele", teraz je to otázka pocitu a "voľby"...

Zdroj: lifenews.sk