Choď na obsah Choď na menu
 


Toronto 6. júla 2017

Šok z Kanady! Na svete je prvé “bezpohlavné“ bábätko. Kanadské úrady na žiadosť rodiča neurčili do dokladov žiadne pohlavie

Rodič “bezpohlavného“ dieťaťa patrí k „non-binary transgender“ ľuďom. Títo ľudia si neželajú aby ich brali ako muža alebo ženu, ale uprednostňujú označenie „oni“.

Dieťa dostalo meno Searyl Atli, a jeho rodičia sa rozhodli, že o tom aké je pohlavie, sa môže rozhodnúť samé, keď bude vedieť rozprávať. Rodičia to tak pokladajú za správne, pretože im po narodení “nadiktovali“ ich pohlavie, čo označujú za porušovanie ľudských práv.

„Vychovávam Searyl tak, že kým nebude mať pojem o sebe a hlasové schopnosti na to, aby mi povedalo, kým je, považujem ho za dieťa a snažím sa mu dať všetku lásku a podporu, aby bol čo najkomplexnejšia osoba, aká môže byť mimo obmedzení, ktoré prichádzajú so škatuľkovaním na chlapcov a dievčatá,“ cituje rodiča Kori Doty server CBC News.

Doty dokonca tvrdí, že určenie pohlavia dieťaťa pri narodení je vlastne porušovaním ľudských práv, a preto sa rozhodol presadiť to, aby bolo možné do oficiálnych dokladov zapísať deťom aj tretie neurčené pohlavie.

„Keď som sa narodil ja, doktor sa pozrel na moje genitálie a posúdil, kým by som mal byť a toto posúdenie prenasledovalo mňa a moju sebaidentifikáciu celý život. Posúdenie (doktora) bolo nesprávne a ja som skončil tak, že som doteraz musel prejsť mnohými úpravami,“ tvrdí Doty.

Zdroj: hlavnespravy.sk  

 

 

Samuel Poništ