Choď na obsah Choď na menu
 


DUBLIN - Írsky parlament predložil návrh zákona, ktorý by umožnil 16 ročným zmenu ich „rodu“ (gender) vo svojich rodných listoch a pasoch. Ministerka pre sociálnu ochranu, Joan Burton, povedala, že prednesie parlamentu tento návrh zákona v utorok.

Gender Recognition Bill (Zákon o rozlíšení rodu) navrhuje, aby štát rozlišoval „získané pohlavie (gender)“ osôb pre všetky účely - vrátane rodných listov, manželstva a registrovaného partnerstva.

Návrh zákona, ktorý bol predložený v lete, navrhoval stanovenie vekovej hranice na 18 rokov. Zjednotený výbor pre vzdelávanie a sociálnu obranu, Oireachtas, to skritizoval s tým, že 16 roční môže súhlasiť s operáciou. Vláda reagovala revíziou, ktorá umožňuje 16 ročným so súhlasom rodičov mať svoj ​​nový „gender“ uznaný štátom.

Výbor chcel vynechať odsek, ktorý vyžadoval od zosobášených „transgender“ osôb rozviesť sa predtým, ako štát uzná ich ​​nový rod (gender). Výbor tiež odporučil, aby boli navrhnuté smernice, ktoré by „podporovali prijatie a začlenenie „trans“ detí v školách,“ píše Irish Times. Výbor tiež odporúča dodatok k zákonu o rovnosti zakazujúci „diskrimináciu na základe  rodovej identity“.

Kľúčom k zmene zákona bolo znovu rozhodnutie
sudcu Liama McKechnieho z októbra 2007,  ktorý úradne rozhodol, že Írsko je v rozpore s Európskym dohovorom o ľudských právach, pretože nerozlišuje „transgender“ osoby. Prípad predniesol muž menom Donal Mark Foy, vyslúžilý zubár, ktorý sám seba identifikoval ako „trans-ženu“ a ktorý po absolvovaní „chirurgickej zmeny“ zmenil svoje meno na Lýdia Foy.

Foy predložil túto otázku, keď šiel do matriky a žiadal, aby mu na rodnom liste zmenili pohlavie. Matrikár odmietol a Foy v roku 1997 začal súdne konanie. Podobný prípad, o ktorom sa rozhodovalo v roku 2002 na Najvyššom súde vo Veľkej Británii, spustil v roku 2004 zavedenie britského zákona o rozlišovaní rodov z roku 2004.

Nemecká teologička a autorka knihy Gender mainstreaming  a Globálna sexuálna revolúcia: Strata slobody v mene slobody, povedala pre LifeSiteNews, že situácia v Írsku sa deje presne podľa vzorca ideológie gender. V krátkom e-maily
Gabriele Kuby potvrdila, že postup od „antidiskriminačných zákonov“ cez „civilné zväzky“ až na „homosexuálne manželstvo“ sa deje podľa vopred stanoveného plánu „gender“ aktivistov.

Hoci my sa pozeráme na tento problém v čisto politickej oblasti, Kuby, priateľka emeritného pápeža Benedikta, sa k nemu približuje z väčšej, teologickej perspektívy. Hovorí, že sexuálna revolúcia bola jedným dlhým logickým postupom, v ktorom  si „jednotlivec krok za krokom uzurpoval Boží trón.“

Povedala, že prvým podnetom je povedať: „Chcem byť ako Boh,“ ktorý pokračuje na „chcem rozhodovať o živote a smrti“, čo má za následok potratové hnutie. Ďalej uvádza Kuby, ideológia gender hovorí: „Chcem sa rozhodnúť či byť muž alebo žena,“ a „chcem mať sex akokoľvek to ja chcem, ale nechcem byť plodným“. Odtiaľto je len krôčik k manipulácii so samotným ľudským životom či už v maternici alebo v laboratóriu. „Chcem vytvoriť ľudskú bytosť skrze genetickú manipuláciu podľa mojich predstáv,“ napísala Kuby. Potom to je, „chcem rozhodovať o živote svojho dieťaťa pred narodením a po narodení“ a nakoniec: „Chcem sa rozhodnúť, kedy ukončím svoj život.

Celý tento postup od premisy k premise, povedala Kuby, závisí na predpoklade, že človek je sám a má to na starosti. „Ale,“ dodala, „čo ak existuje Boh?“

Zdroj: https://www.lifenews.sk/node/6264