Choď na obsah Choď na menu
 


Nemecká vláda ponúka webovú stránku, ktorá radí deťom bojujúcim so svojou rodovou identitou, aby užívali tzv. blokátory puberty, ktoré majú oddialiť ich prirodzený fyzický vývoj, a ponúka informácie o “životnom štýle osôb rovnakého pohlavia a rodovej rozmanitosti”.

Služba známa ako “dúhový portál”, ktorú ponúka Spolkové nemecké ministerstvo pre rodinu, vysvetľuje deťom, že existujú hormonálne “terapie” pre tých, ktorých telo “nezodpovedá ich pocitom”.

Na webovej stránke sa uvádza, že existuje “oveľa viac” než len dve pohlavia, a poskytujú sa informácie o tom, ako postupovať pri užívaní liekov blokujúcich hormóny pre dievčatá a chlapcov, ktorí chcú “prejsť” na nové pohlavie.

V jednej časti sa píše: “Cítite sa lepšie ako dievča? Alebo sa cítite pohodlnejšie ako chlapec? Dôležité je: teraz by si sa mal cítiť dobre. Nezáleží na tom, ako budeš žiť o 10 rokov.”

Stránka sa však nezaobišla bez kritiky, mnohí Nemci proti nej aktívne protestovali na sociálnych sieťach, najmä proti jednej sekcii s názvom “Mladí a transrodoví”, ktorá obsahovala celý rad úprav po tom, ako sa na sociálnych sieťach začala objavovať kritika stránky.

Sekcia, ktorá je stále prístupná prostredníctvom archívu, pôvodne znela: “Ste ešte veľmi mladí? A ešte ste nedosiahli pubertu? Potom môžeš užívať blokátory puberty.” Potom bolo vykonaných niekoľko skrytých úprav, zatiaľ čo stránka bola stiahnutá a potom znovu spustená. Teraz sa v novej sekcii zmenila posledná časť, ktorá vyzývala čitateľov, aby sa poradili s lekárom, či by vám blokátory puberty “mohli pomôcť”.

Blokátory puberty sú silné lieky, ktoré bránia deťom vo vývoji sekundárnych pohlavných znakov. V iných krajinách sa tieto lieky používajú ako chemická kastrácia pre sexuálnych delikventov. Uvádza sa, že sú zodpovedné za vyšší výskyt rakoviny, závažných psychiatrických problémov, osteoporózy a dlhodobej alebo dokonca trvalej neplodnosti.

Napriek tomu stránka neuvádza žiadne varovanie o tom, aké nebezpečné môžu byť tieto lieky, namiesto toho píše: “Blokátory puberty sú špeciálne lieky. Slovo blokátor znamená: zastaviť niečo. Tieto lieky zabraňujú prechodu do puberty. To znamená, že: Vaše telo sa ďalej nevyvíja. Ani smerom k ženám, ani smerom k mužom.”

Stránka ďalej vyzýva mladých ľudí, aby si našli “dobrého lekára”, ktorý bude používať “vaše nové meno” a preferované zámená; títo mladí ľudia by nemali dovoliť, aby sa rodičia postavili medzi nich a ich nové pohlavie, pretože “len vy viete, kto naozaj ste”.

Webová stránka určená deťom a dospievajúcim obsahuje jednoduchý jazyk, aby sa mladým ľuďom ľahko čítala,

“Možno títo dospelí potrebujú viac času. Alebo viac poradenstva. V určitom okamihu si to však dospelí uvedomia: Ide o váš život. Len vy viete, čo cítite. A kto naozaj ste,” píše sa na webovej stránke. “Niekedy si dospelí myslia: ‘My o tom jednoducho nehovoríme. Potom to určite prejde. Takto vás chcú dospelí chrániť. To je, samozrejme, nezmysel.”

Na webovej stránke sa tiež uvádza, že mladí ľudia, ktorí si to rozmyslia a chcú si zachovať svoje biologické pohlavie, môžu jednoducho prestať užívať hormonálne blokátory a ich telo sa bude vyvíjať “približne rovnako ako pred užívaním blokátorov puberty”, napriek dôkazom lekárskych autorít, že to tak často nie je. V inej štúdii sa zistilo, že deti vo veku 12 až 15 rokov, ktoré dostávali takéto blokátory, vykazovali spomalený rast kostí.

Chirurgické zákroky na podporu pohlavia tiež podporili

Webová stránka tiež vyzýva deti a dospievajúcich, aby zvážili operáciu pohlavia, pričom tvrdí, že niekedy blokátory puberty neprinášajú želaný účinok, najmä ak deti alebo dospievajúci chcú mať iné pohlavné orgány. Webová stránka však dodáva, že na takúto operáciu je potrebné mať 18 rokov alebo viac.

Nie je to prvýkrát, čo nemecká vláda propaguje transgenderizmus medzi mladými ľuďmi. Ako už Remix News informoval, televízne stanice financované daňovými poplatníkmi odvysielali niekoľko pro-transgenderových filmov a relácií zameraných na mladých ľudí. Nie je to tiež prvýkrát, čo musel byť ten istý “dúhový portál” výrazne upravený, pričom v minulosti sa na tejto webovej stránke objavili rasistické definície bielych ľudí, než boli stiahnuté.

Zdroj: hlavnespravy.sk