Choď na obsah Choď na menu
 


Nemeckí ministri predstavili "návrh zákona o sebaurčení".

Každý Nemec si bude môcť zmeniť pohlavie, a to raz za rok. Počíta s tým návrh zákona o sebaurčení, ktorý pripravila spolková ministerka pre rodinu Lisa Pausová a minister spravodlivosti Marco Buschmann. Nemcom na to bude stačiť prísť na matriku a pohlavie si zmeniť. 

 

Ako sa píše v návrhu zákona, o určení pohlavia Nemcov už nemusel rozhodovať súd, píše český portál Echo24. Nutné by neboli ani chirurgické zákroky vedúce k zmene pohlavných orgánov. "Dnes je dobrý deň pre slobodu a pre rozmanitosť v našej krajine," vyhlásila nemecká ministerka pre rodinu Lisa Pausová zo strany Zelených.

„Zákon o sebaurčení zlepší život transgender ľudí a uzná rodovú diverzitu. V mnohých oblastiach je spoločnosť ďalej ako legislatíva. Ako vláda sme sa rozhodli vytvoriť právny rámec pre otvorenú, rôznorodú a modernú spoločnosť,“ dodala členka spolkového kabinetu.

Zákon o sebaurčení má po prvýkrát poskytnúť jednotnú úpravu pre transgender, intersexuálne a nebinárne osoby, aby si mohli zmeniť svoje pohlavie a krstné mená podľa seba, vysvetľuje Echo24. 

Zdroj: cas.sk