Choď na obsah Choď na menu
 


Svetoznámy magazín o celebritách a móde Cosmopolitan, na ktorého obálkach sa počas 35 rokov jeho existencie objavujú najkrásnejšie ženy sveta, sa v najnovšom vydaní na január 2020 rozhodol urobiť veľkú zmenu. Prvýkrát v histórii tohto časopisu sa na jeho titulke objavil muž.

32-ročný newyorský kaderník Jonathan Van Ness pózuje na titulke januárového vydania Cosmopolitanu v ružových šatách od známej návrhárky a teniskách značky Nike.

Van Ness pritom nie je vo svete celebrít žiadnou neznámou. Objavuje sa na Netflixe v programe Queer Eye show, kde piati odborníci radia ľuďom so zmenou ich zovňajšku a poskytujú aj psychologické poradenstvo napríklad mužom, ktorí chcú byť ženami alebo len vystupovať v ženských šatách.

 
 

Bradatý kaderník s vyšportovanou postavou, ktorý sa rád oblieka ako žena, sa len pred pár mesiacmi priznal s tým, že žije s diagnózou HIV. S takmer piatimi miliónmi sledujúcich na Instagrame hovorí Van Ness rád aj o politike. Najnovšie aj o dráme okolo prezidentských volieb v USA a o tom, aké ťažké je naplniť v dnešnom svete očakávania ľudí.

V mladosti bol Van Ness podľa vlastných slov zneužívaný starším chlapcom z katolíckej školy. Narodil sa v prístavnom meste Quincy v americkom štáte Illinois. V spomienkach na detstvo sám seba opisuje ako malú detskú kráľovnú, ktorá sa vďaka podpore rodiny a najmä matky nemusela báť prejaviť svoju ženskosť.

Van Ness nepochádza z chudobných pomerov. Rodina jeho matky vlastní mediálnu spoločnosť Quincy media, ktorá prevádzkuje 16 televíznych staníc a dva denníky vo viacerých štátoch USA.

— TOP

Zdroj: denniks.sk