Choď na obsah Choď na menu
 


Matka tínedžera, ktorý si predtým zamenil pohlavie, žaluje zamestnancov školy, ktorí zatajili jej dcérinu mužskú identitu, ako aj advokáta, ktorý pracoval na tom, aby jej dcéra bola odobratá z opatery a umiestnená medzi tínedžerov, ktorí ju sexuálne napadli, čo viedlo k jej úteku, únosu a znásilneniu predátorom.

Michele Blairová, biologická babička a adoptívna matka dospievajúceho dievčaťa menom Sage, podala v utorok na okresnom súde Spojených štátov amerických pre západný okres Virgínie žalobu, v ktorej obvinila predstaviteľov školy z “úmyselného zatajovania” Sage’jej “rodovú identitu” a zo zatajovania “informácií o šikanovaní, verbálnom, fyzickom a sexuálnom napadnutí”, ktoré Sage údajne “utrpela v dôsledku” jej “mužskej” identity a používania chlapčenských” záchodov v škole.

V žalobe sa uvádza, že keďže škola zatajila jej dcére “mužskú” identitu, Blairová “nemohla [Sage] poskytnúť starostlivosť, ktorú potrebovala na riešenie jej trápenia týkajúceho sa jej pohlavia”, ako aj “šikanovania” a “útokov súvisiacich” s jej “mužskou” prezentáciou.

In late January, Blair vypovedal pred podvýborom vo Virgínii, ktorý rokoval o “zákone Sage’” — ktorý by vyžadoval, aby školy informovali rodičov, ak ich deti prejavia nesúhlasnú rodovú identitu — že chlapci v škole sa “Sageovej vyhrážali “násilím a znásilnením” po tom, čo sa začala prezentovať ako chlapec.

Podľa Blairovej jej škola o dcérinej “mužskej” identite nič nepovedala. Až’keď si Blair všimla, že Sage priniesla domov chodbovú priepustku s menom “Draco”, Sage sa jej zdôverila, že sa v škole identifikuje ako chlapec a že jej výchovný poradca povolil používať chlapčenské’toalety.

Keď sa Sage zverila svojej matke s násilnými hrozbami od chlapcov v škole, “plakala a bola vystrašená,” podelila sa s ňou Blairová počas svojej výpovede a dodala, že chlapci v škole Sage pritlačili k stene. 

“Povedala som, zostaň doma, my’to vyriešime,” rozprávala Blair. 

Na druhý deň Blair zistila, že Sage utiekla. “Zanechala odkaz, v ktorom napísala, že sa bojí, čo sa stane, ak zostane,” uviedla Blairová.

Odvtedy bolo dievča podľa žaloby násilne znásilnené a sexuálne obchodované, kým ho objavili orgány činné v trestnom konaní. Skôr ako sa Blairová a jej manžel dostali k Sage, aby ju vyzdvihli, dievčatku bola pridelená verejná obhajkyňa Aneesa Khanová, ktorá podľa Blairovej falošne obvinila ju a jej manžela zo zneužívania a zanedbávania a presvedčila Sage, aby o tom klamala, a pokúsila sa ich tak zbaviť starostlivosti o Sage.

Blairová rozprávala, ako ju a jej manžela predvolali pred sudcu Roberta Kershawa a pri komunikácii so Sage cez Zoom, keď ju držali v cele, Blairovcom Khanová vyčítala, že o ich dcére hovoria ako o dievčati.

Pres to, že Blairová povedala, že ona a jej manžel sú ochotní používať “akékoľvek meno” alebo zámená, aby si mohli Sage vziať domov, sudca Kershaw nechal manžela Blairovej”vyviesť zo súdnej siene, keď bol podľa Blairovej taký rozrušený, že “stále zabúdal nové zámená”.

Podľa Blairovej, keď povedala, že chce, aby Sage vrátili domov, aby sa mohla liečiť zo svojej “nevýslovnej traumy”, sudca Kershaw jej povedal, že ju nechá vyviesť zo súdnej siene, ak ešte raz použije slovo “trauma”.

Blair uviedla, že sudca Kershaw viac ako dva mesiace zadržiaval opatrovníctvo a súhlasil s Khan’ovým naliehaním, aby bola Sage držaná v mužských zariadeniach Marylandského oddelenia pre služby mladistvým (“DJS”). Sage povedala Blairovi, že počas pobytu tam bola opäť sexuálne napadnutá a dostala drogy.

Vyšetrovaním sa zistilo, že obvinenia voči Sage’rodičom boli “nepodložené,” podľa žaloby. 

“Sage mi neskôr povedala, že Khan jej povedal, aby klamala, že sme ju bili. Khan dokonca nechal Sage’svedčiť proti nám školských poradcov, hoci Sage sotva poznali a nás vôbec nepoznali. Khan povedal môjmu drahému dieťaťu, že ju už’nechcem,” Blair potvrdila začiatkom tohto roka.

“Zistila som, že Sage nikdy nedostala žiadny z listov, ktoré som jej poslala,” pokračovala.

Vzhľadom na sexuálne násilie, ktoré Sage utrpela v marylandských zariadeniach, kde ju držali s dospievajúcimi chlapcami, utiekla a opäť ju uniesol muž, ktorý ju “znásilňoval, omámil, vyhladoval a mučil”, kým ju nenašli texaské orgány činné v trestnom konaní a neoznámili to jej matke, ktorá ju vrátila do Virgínie.

Tam ju umiestnili do psychiatrického zariadenia, ktoré nariadil sudca Kershaw, čo malo podľa Blaira “potvrdiť” Sage ako muža. Tam na Sageovú vyvíjal nátlak poradca, aby si nechala amputovať prsia.

“Sageová bola príliš vystrašená, aby protestovala. Ale požiadala ma, aby som jej kúpila dievčenské’oblečenie, pretože tajne chcela byť dievčaťom,” povedala jej matka.

Blairovi napokon našli právnika, Josha Hetzlera z organizácie Founding Freedoms Law Center, ktorý zabezpečil prepustenie Sage’zo zariadenia, aby sa mohla vrátiť domov.

Blairovi navrhli, aby si Sage teraz uvedomila, že nebola “chlapcom”, ale jednoducho hľadala priateľov.

Škola, lekár a sudca však boli “zaslepení svojou ideológiou. Následky pre Sagea boli nevýslovné,” povedal Blair.

“Prosím, nedovoľte, aby ideológia ublížila ďalšiemu dieťaťu. Nechajte rodičov robiť našu prácu. My poznáme svoje deti najlepšie. A milujeme ich miliónkrát viac,”Blairová uzavrela počas svojej výpovede.

Podľa žaloby Sage “podstúpila intenzívnu hospitalizáciu a ambulantnú terapiu, aby sa vyrovnala s viacerými prípadmi extrémnej traumy spôsobenej činmi a opomenutiami žalovaných’.” 

“Bola jej diagnostikovaná komplexná posttraumatická stresová porucha, pre ktorú bude pravdepodobne potrebovať terapiu do konca života,” uvádza sa v žalobe.

Hrozný reťazec udalostí, ktoré Sage utrpela, inšpiroval republikánskeho delegáta Snemovne reprezentantov Virgínie Davea LaRocka k zavedeniu HB 2432, známy ako “Zákon Sage’.”

Okrem toho, že by zakazoval školským úradníkom tajiť pred rodičmi vnímanú “rodovú identitu dieťaťa”, vyžadoval by, aby sa výchova dieťaťa v súlade s jeho biologickým pohlavím nemohla považovať za zneužívanie alebo zanedbávanie.

Však ​​Výbor pre vzdelávanie a zdravotníctvo Senátu štátu Virgínia pod vedením demokratov hlasoval za zablokovanie návrhu zákona vo februári.

Marylandská verejná ochrankyňa Natasha Dartigue povedalav pondelok, že Khan v súčasnosti neposkytuje vyjadrenia k tejto záležitosti.

Zdroj: lifenews.sk