Choď na obsah Choď na menu
 


Žena z Kalifornie žaluje nemocnicu, ktorá jej ako 13-ročnej odstránila prsia, tvrdiac, že ju lekári do zákroku dotlačili v “mylnom presvedčení”, že je transsexuál, informuje New York Post

 

Kayla Lovdahlová, ktorá má v súčasnosti 18 rokov, vyhlásila, že invazívny zákrok podstúpila po tom, ako ju lekári vyzvali, aby sa “pobavila” o týchto plánoch, keď mala len 11 rokov.

Podľa žaloby, ktorú podala proti nemocnici patriacej Nadácii Kaiser a štyrom lekárom, sa uvádza, že “dali Kayle blok s receptami a dovolili jej naivným, emocionálnym, detským pocitom diktovať takzvanú liečbu, ktorú by mala podstúpiť.”

Právna výzva prichádza uprostred rastúceho množstva mladých ľudí, ktorí sa vzdávajú svojej transsexuálnej identity. Mnohí z nich tvrdia, že sú vystavení vyhrážkam smrťou a zastrašovaniu po tom, ako sa obrátili chrbtom “sektárskej” trans komunite.

“Lekárska pomoc”

Po rokoch boja s duševnými problémami Lovdahlová priznala, že bola “vystavená online trans rodovým influencerom,” ktorí ju v 11 rokoch “mylne” presvedčili, že je transsexuál.

Keďže rodičia si neboli istí, ako ju najlepšie podporiť, tínedžerka vyhľadala lekársku pomoc a rýchlo sa vydala na cestu riskantnej liečby.

Vo veku 12 rokov užívala blokátory puberty a testosterón napriek tomu, že jej nikdy nebolo poskytnuté riadne psychologické vyšetrenie, uvádza sa v žalobe.

V súvislosti s obavami z možných operácií údajne lekári Lovdahlovej povedali jej rodičom: “Je lepšie mať živého syna ako mŕtvu dcéru.”

Celé vyhodnotenie zákroku trvalo len 75 minút, povedala Lovdahlová a upozornila, že proces, ktorý ju viedol k operácii, je “ideologické a ziskovo motivované zneužívanie medicíny.”

V priebehu šiestich mesiacov Lovdahlová podstúpila dvojitú mastektómiu, čo je rozhodnutie, ktoré teraz ľutuje po tom, ako sa pred rokom vzdala svojej trans identity.

Jej žaloba odsúdila systém, ktorý jej umožnil podstúpiť invazívny zákrok v takom mladom veku: “Neexistuje žiadna iná oblasť medicíny, kde by lekári chirurgicky odstránili úplne zdravú časť tela a zámerne vyvolali chorobný stav nesprávnej funkcie hypofýzy len na základe želania mladého neplnoletého pacienta.”

Hypofýza je považovaná za „hlavnú kontrolnú žľazu“, pretože vytvára hormóny, ktoré kontrolujú hladiny hormónov produkovaných väčšinou ostatných endokrinných žliaz v tele.

Následky

Po tom všetkom začala pravidelne navštevovať psychoterapeutické sedenia, aby pomohla svojmu duševnému zdraviu, “čo je starostlivosť, ktorú mala dostávať po celý čas,” uvádza sa v žalobe.

“Veľkej väčšine detí, ktoré majú problémy s určením sexuálnej orientácie, ak sú lekársky ošetrené v ranom dospievaní, hrozí, že budú toto rozhodnutie ľutovať, keď budú dostatočne staré na to, aby si uvedomili svoje straty,” dodala Lovdahlová.

Uviedla, že toto utrpenie v nej zanechalo “hlboké fyzické a emocionálne rany a vážne výčitky.”

Tvrdí tiež, že nemocnica a lekári neposkytli jej a ani rodičom riadne “informácie,” ktorý by zahrňovali aj terapeutické sedenia.

Jej právnici vo svojom vyhlásení kritizujú tieto postupy ako “šialenú formu zneužívania detí.”

“Sme presvedčení, že prípady, ako je tento, sú najlepším spôsobom, ako ich zastaviť, najmä v liberálnych štátoch, ako je Kalifornia, kde bezohľadní ideológovia presadzujú túto radikálnu agendu,” povedal advokát Charles Limandri.

 

Prečítajte si tiež:

Trans ideológia predáva lož – tvrdí muž, ktorý má dnes umelú vagínu

Bývalý člen Navy SEALs: Zmena pohlavia mi zničila život, deti nechajte na pokoji

Zdroj: hlavnespravy.sk