Choď na obsah Choď na menu
 


Chloe Coleová, ktorá sa ako maloletá podrobila lekárskej zmene pohlavia a rozhodla sa neskôr vrátiť k pôvodnému, bola cez víkend cenzurovaná na Instagrame, informuje Daily Wire

 

Nie je jasné, prečo bola 19-ročná Coleová cenzurovaná, ale tínedžerka na sociálnej sieti pripojila fotografiu svojho životopisu, v ktorom sa identifikuje ako detranzionistka, teda osoba, ktorá podstúpila zmenu pohlavia a rozhodla sa celý proces zvrátiť.

Coleová v biografii uvádza, že je “žena” s dvoma chromozómami X a “bývalé trans dieťa.” Píše sa v ňom tiež, že v 13 rokoch začala užívať testosterón a blokátory puberty. V 15 rokoch podstúpila dvojitú mastektómiu a v 16 rokoch sa napokon vrátila k pôvodnému pohlaviu.

“Veľkí technologickí vládcovia si myslia, že som príliš roztomilá na to, aby som tu bola,” vtipkovala Coleoevá na Instagrame, ktorý vlastní spoločnosť Meta.

“Vaše konto sa nemôže zobrazovať nesledujúcim používateľom,” zareagovala platforma sociálnych médií podľa snímok obrazovky. “Aktivita vášho účtu sa nemusí riadiť našimi usmerneniami pre odporúčania.”

Správa od Instagramu upozorňuje, že jej účet sa nemôže vyskytovať napríklad vo vyhľadávaní, alebo pre odporúčaných užívateľov.

V “usmerneniach o násilí”  sa na platforme píše: “Naše odporúčania pomáhajú podporovať obsah, ktorý zaručuje bezpečnú komunitu na Instagrame. Snažíme sa neodporúčať obsah alebo účty, ktoré zobrazujú násilie, napríklad bojujúce osoby. Do toho patria napríklad všetky sprievodné texty alebo obrázky, ktoré podporujú násilie, zahŕňajú hashtagy, termíny a bio.”

 

Žaluje ich za transrodovú liečbu

 

Coleová žaluje najmä systém zdravotnej starostlivosti Kaiser Permanente za svoju transrodovú liečbu. Tínedžerka nedávno vypovedala pred Kongresom a prosila zákonodarcov, aby jej príbeh nechali ako “posledné varovanie”.

“Aj lekári sú ľudia a niekedy sa mýlia,” povedala pred Kongresom. “Moje detstvo bolo zničené, spolu s tisíckami detranzitujúcich, ktorých poznám prostredníctvom našich sietí. Toto sa musí zastaviť. Vy sami to môžete zastaviť. Už dosť detí sa stalo obeťou tejto barbarskej pseudovedy. Prosím, nech som pre vás posledným varovaním.”

Coleová určite nie je sama, kto sa stavia proti lekárom, ktorí vykonávajú nezvratné transgenderové zákroky na mladých ľuďoch.

Najnovšie 21-ročná žena z Texasu menom Soren Aldacová žaluje svojich lekárov o viac ako 1 milión dolárov za transgenderové lekárske zákroky, ktoré podstúpila ako tínedžerka.

Ona a jej právnik Ron Miller hľadajú zodpovednosť a spravodlivosť nielen v Soreninom konkrétnom prípade, ale chcú vyslať odkaz lekárskym poisťovniam.

“Ide o upútanie pozornosti spoločností, aby možno prestali poisťovať takéto praktiky,” hovorí Miller. “A ak prestanú poisťovať tento druh praxe, praktickí lekári majú tendenciu neradi podstupovať toto riziko na seba, takže to prestanú robiť.”

V žalobe Aldacová tvrdí, že lekári v Texase sa riadili svojou ideológiou a nezodpovedne umožnili liečbu a operácie, ktoré viedli k jej”trvalému znetvoreniu” a spôsobili jej “hlboké psychické jazvy.”

“Tomu, čo sa mi stalo, sa dalo predísť,” vyhlasuje. “Chcem, aby sa lekári zodpovedali za to, čo urobili a mám veľmi silný pocit, že ideológia bola uprednostnená pred mojou dlhodobou duševnou a fyzickou pohodou.”

 

Zdroj: hlavnespravy.sk