Choď na obsah Choď na menu
 


Jedna z komerčne najúspešnejších spoločenských hier sa rozhodla podriadiť súčasným trendom. Monopoly, ktoré už niekoľko generácií hráčom približujú nástrahy trhu s nehnuteľnosťami, podľa niektorých názorov typicky mužského sveta, teraz zamerali svoju pozornosť na ženy. Hráčkam v najnovšej verzii hry totiž dajú vyšší vstupný finančný obnos než ich mužským súperom. Informuje CNN

 

Výrobca hračiek Hasbro, ktorý má Monopoly vo svojom výrobnom portfóliu, novou “dámskou” verziou hry chce upozorniť na problematiku nerovných platov mužov a žien, ktorá je spoločnosti predostrovaná bez ohľadu na špecifiká oboch pohlaví. A preto ženy na štarte dostanú vyšší finančný obnos ako mužskí hráči.

Podľa portálu CNN ženy na začiatok hry dostanú 1900 dolárov, zatiaľ čo muži iba 1500 dolárov. A za každé prekročenie cieľa potom hráčky dostanú 240 dolárov, zatiaľ čo muži iba 200.

Je to „zábavná nová hra, ktorá vytvára svet, v ktorom majú ženy výhodu, ktorú si muži často užívajú,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení. “Ale nebojte sa, ak muži hrajú správne, môžu zarobiť stále viac peňazí.”

Táto zmena nie je však jediná. Napríklad, namiesto kúpy majetku budú hráči investovať do vynálezov vytvorených ženami.

Ďalšou zmenou je aj to, že namiesto tradičného maskota hry Pennybagsa, bude krabicu hry zdobiť podobizeň úspešnej slečny Monopoly. “Kým strýko Pennybags je magnátom v oblasti nehnuteľností, slečna Monopoly je obhajkyňa a podporovateľka mladých podnikateliek,” vysvetľuje výrobca.

Nová verzia hry má byť dostupná na trhu už od 10. septembra.

Zdroj: hlavnespravy.sk