Choď na obsah Choď na menu
 


Dve samozvané feministky sú obvinené z “verejného podnecovania k nenávisti alebo násiliu” za to, že trvajú na uznaní biologických rozdielov medzi mužmi a ženami, píše Tadhg Pidgeon pre The European Conservative.

 

Dve francúzske blogerky sú obvinené z trestných činov proti transrodovým osobám. Zločin? Trvali na uznaní biologických rozdielov medzi mužmi a ženami a tvrdili, že vpustenie biologických mužov do ženských priestorov ohrozuje ženy.

Dora Moutotová a Marguerite Sternová, ktoré sa hrdo hlásia k nálepke “radikálna feministka”, sa stali terčom útokov štyroch mimovládnych organizácií LGBT. V utorok 21. marca tieto skupiny podali sťažnosti, podľa ktorých argumenty, ktoré predložila feministická dvojica, predstavovali “urážky a verejné provokácie k nenávisti alebo násiliu”. Ak budú ženy uznané za vinné, hrozí im rok väzenia alebo pokuta 45 000 eur.

Obe nedávno spoločne napísali manifest na svojej webovej stránke Femelliste, v ktorom sa snažia “postaviť proti legislatíve, ktorá vymazáva pohlavie v prospech pojmu rodovej identity”. Časť podnetného vyhlásenia je zverejnená na webovej stránke STOP homofóbii. Citujeme Moutotovú a Sternovú:

V súčasnosti sa nachádzame v situácii, keď sa “trans ženy” muži dožadujú prístupu do našich priestorov: vyhrávajú športové súťaže v kategórii žien, sú uväznení v ženských väzniciach a niekedy zachádzajú tak ďaleko, že znásilňujú svoje spoluväzenkyne, majú povolený vstup do našich jednopohlavných priestorov (šatne, toalety, centrá pre ženy – obete násilia).

V mene čoho má mať strach trans žien z toho, že ich budú dráždiť na pánskych záchodoch, prednosť pred strachom žien zo znásilnenia?

Samozrejme, nie všetci transrodoví ľudia sú predátori, ale musíme sa mať na pozore, pretože transgenderizmus môže každý muž využiť na to, aby získal prístup do ženských priestorov.

LGBT organizácie tvrdia, že manifest obsahuje “vyhlásenia, ktoré podnecujú transfóbnu nenávisť na úrovni, aká vo Francúzsku ešte nebola”. Právnik Etienne Deshoulières, ktorý zastupuje organizácie stojace za sťažnosťou, použil prirovnanie k rasizmu:

To, že v Spojených štátoch raz napadol černoch belocha, neznamená, že by sa teraz všetci belosi mali mať na pozore pred všetkými černochmi vo Francúzsku.

Moutotová a Sternová majú byť pokarhané za to, že zastávajú “esencialistické postoje”, t. j. veria, že ženy sú definované svojou fyzickou biológiou.

Tento spor je jedným z viacerých, ktoré sa vyskytujú v Európe a prejavujú sa v nepriateľstve, ktoré možno pozorovať medzi feministkami a skupinami LBGT. Od španielskych ulíc cez ministerský úrad v Škótsku až po Svetovú radu pre atletiku pribúdajú dôkazy o tom, že ochrana transrodových osôb a práva žien sú nezlučiteľné.

Niektorí pochybovali o tom, či sa “trans vojny” vo Francúzsku presadia, ale keďže sa tieto otázky dostali na súd, niet pochýb o tom, že tento boj je v plnom prúde.

Zdroj: hlavnespravy.sk