Počas zhromaždenia v prospech volebného opatrenia, ktoré má potenciál zastaviť radikálny návrh ústavného dodatku v Ohiu, vyzvala bývalá tínedžerka, ktorá sa identifikovala ako transrodová osoba, voličov, aby sa k nej pridali v boji za ochranu detí pred rodovou ideológiou. 

Chloe Coleová, ktorá svedčila v prospech mnohých právnych predpisov zameraných na ochranu detí pred nezvratnými chemickými a chirurgickými zásahmi pri zámene pohlavia, opäť vystúpila v Ohiu, aby povzbudila občanov k hlasovaniu v prospech otázky č. 1, o ktorej sa budú v utorok konať mimoriadne voľby. V prípade schválenia tohto opatrenia by sa zvýšilo percento hlasov potrebných na schválenie dodatku k ústave. 

V novembri budú voliči čeliť radikálnemu návrhu zakotviť do ústavy štátu “právo” na interrupciu, pričom toto volebné opatrenie by podľa zástancov prorodinných práv znamenalo aj koniec súhlasu rodičov s takzvanou “zmenou pohlavia” u maloletých.  

“Mnohí z vás, rodičov a rodín, ktorí ste tu dnes prítomní, viete, aké sú deti a tínedžeri vnímaví a podliehajú zmenám,” začal Cole po tom, čo ho dav privítal výkrikmi podpory. “Niekedy deti hovoria veci, ktoré nemyslia vážne alebo im úplne nerozumejú, možno preto, že nasledujú svojich rovesníkov alebo sa nechávajú ovplyvniť nimi a svojím okolím, alebo preto, že sa jednoducho učia komunikovať svoje pocity a byť súčasťou sveta okolo seba.” 

“Napriek tomu existujú dospelí, ktorí chcú deťom toto všetko vziať,” pokračoval 18-ročný mladík po zdôraznení dôležitej úlohy rodičov. “Chcú ich zbaviť nevinnosti a dať im zodpovednosť za seba samých. Niektorí tvrdia, že deti sa takmer vôbec nelíšia od dospelých—že aj ony sú sexuálne bytosti.” 

Cole vysvetlil, že tí, ktorí obhajujú rodovú ideológiu, “veria, že úzky, vyvíjajúci sa pohľad dieťaťa na svet”by mal mať prednosť pred úsudkom tých, ktorí ich poznajú najlepšie: ich rodičov, vychovávateľov a rodiny.” 

“Existuje hnutie nezrelých, po moci bažiacich dospelých, ktorí chcú zbaviť svet všetkého dobrého a všetkej štruktúry, hrozia vytrhnúť deti z ich milujúcich rodín a dať ich do pazúrov tyranskej vlády a tých, ktorí sa jej slepo podriaďujú.” 

Cole potom vysvetlila, že vyrastala ako chlapec a okolo deviateho roku života začala dospievať, čo v nej zanechalo nepríjemné pocity a neistotu v súvislosti s jej fyzickým vzhľadom a možnosťou tehotenstva a materstva v budúcnosti.  

Aj keď v tom čase úplne nechápala realitu, povedala, že “žiadny z týchto pocitov nebol pre dievča v mojom veku úplne neobvyklý”, a priznala, že “s časom a starostlivosťou by som pravdepodobne prišla k prijatiu a prijatiu ženskosti. Ale to’sa nikdy nedozvieme s istotou, pretože som’tú šancu nedostala.” 

Po vyjadrení jej túžby prezentovať sa ako chlapec boli Cole’iní rodičia “právom opatrní”, pretože zápasili s tým, ako ju podporiť “v snahe vytvoriť si svoju identitu a úlohu vo svete” a premýšľali, odkiaľ sa objavil ten zmätok v pohlaví.  

“Moji psychológovia a lekári však nikdy nespochybnili túto identitu, ktorú som na seba vzala, ani to, prečo som tak veľmi chcela odmietnuť svoje rodné pohlavie. Niežeby mohli."” 

Cole mi vysvetlil, že keď vyrastal v Kalifornii, lekári sú povinní “striktne dodržiavať model afirmatívnej starostlivosti, čo znamená, že [ak] bezmyšlienkovite nepotvrdia moju vnímanú identitu ako chlapca, mohli by prísť o licenciu.” 

Po tom, ako vo veku 15 rokov absolvovala blokátory puberty, testosterónové injekcie a dvojitú mastektómiu, sa Cole podelila o to, že pochopila, že nemôže “prejsť” na opačné pohlavie “a že žiadny chlapec nemusí prejsť týmto, aby sa stal mužom.” 

“Čoskoro som zistila, že to všetko bola lož v snahe utiecť pred [realitou], že jedného dňa chcem byť matkou a mať vlastné deti. Aby som to mohla urobiť, musela by som žiť ako žena. Nemohla som už vydržať žiť tak nešťastne. Rozhodla som sa, že už nikdy viac nevezmem do ruky ani jednu ampulku testosterónu."” 

Mladá žena sa tiež podelila o to, že kvôli komplikáciám po mastektómii, ktorú podstúpila pred tromi rokmi, stále každý deň nosí na hrudi obväzy, pričom jej nijako nepomohol chirurg, ktorý túto nezvratnú operáciu vykonal. Zdôraznila tiež, že nehynúca láska jej rodičov počas celej tragickej cesty “mi dávala nádej”, že “som hodná”, a to aj po tom, čo som spadla do pasce “zmeny pohlavia.” 

“Vy a ja sme to jediné, čo stojí medzi týmto útokom na deti,” uzavrela Coleová. “Máš povinnosť dokončiť tento boj so mnou.”  

RELATED 

Generál Michael Flynn vyzýva voličov v Ohiu na ochranu nenarodených detí počas ružencového prejavu 

‘Barbarská pseudoveda’: Detranziderka Chloe Coleová predniesla silnú výzvu na ukončenie ‘zmeny pohlavia detí’ 

Nová štúdia o transsexuáloch ukazuje bolestivé, dlhotrvajúce vedľajšie účinky operácií na zmenu pohlavia

Zdroj: lifenews.sk