Choď na obsah Choď na menu
 


Cyklista, ktorý si pomýlil pohlavie, ovládol tento víkend preteky proti ženským konkurentkám, čo je najnovší príklad toho, že športovkyne prehrávajú s mužmi, ktorí tvrdia, že sú ženy.

“Catherine” Barnwellová obsadila prvé miesto v pretekoch na podujatí Tree House CX v Massachusetts. Porazil osem cyklistiek, hoci v samostatných pretekoch skončil na 18. mieste z 22.

V predchádzajúcich pretekoch Barnwell súťažil proti mužom (získal “nedokončil”), pričom v pretekoch proti ženám skončil tretí.

Zvesť vyvolala širokú kritiku po tom, čo ju zdieľal účet X, ktorý sleduje mužov súťažiacich proti ženám v cyklistike.

“Vediac, že ide o muža, mali ženy odmietnuť preteky. Kedy sa ženy naučia, že majú moc toto ukončiť... Potrebujú len vôľu,” napísal Seth Dillon z Babylon Bee.

Ženská’športová aktivistka Riley Gainesová nazvala guvernérku štátu Massachusetts Mauru Healeyovú “bezpáteřným zbabelcom” za to, že sa nevyjadrila k tomu, že muži bijú ženy na ich súťažiach.

“Neúspešní muži sa postavili na štart [žien], aby sa cítili ako šampióni,” The Daily Wire‘Jeremy Boreing napísal: “Prepáčte, dievčatá. Vaša tvrdá práca a tréning nie sú’dôležitejšie ako náš pocit nezaslúženej cnosti.”

LifeSiteNews má obšírne zdokumentovali mužov, ktorí dominovali v ženských’športoch, vrátane šermiara, ktorý v októbri porazil 14-násobnú šampiónku, a Kanadská powerlifterka.

READ: 50-ročný muž súťaží s teenagerkami v plaveckej súťaži v Toronte

Téma vyvolala niektoré politické reakcie, pričom štát zakázal mužom účasť na ženských súťažiach. Športové zväzy tiež zakázali alebo zaviedli obmedzenia pre mužov s pohlavím, ktorí súťažia proti ženám.

Ako LifeSiteNews predtým informoval,Národná asociácia kolektívnych športov (NCAA), ktorú vedie bývalý liberálny republikánsky guvernér štátu Massachusetts Charlie Baker, si nedávno počas senátneho vypočutia vyslúžila kritiku v súvislosti s otázkou, či umožniť mužským športovcom súťažiť v ženských’atletických programoch a používať šatne a sprchy určené špeciálne pre ženy a dievčatá.

Odpovedané: 67 % Američanov je proti tomu, aby muži súťažili v ženských’športoch

Zdroj: lifenews.sk