Choď na obsah Choď na menu
 


Politickí lídri v Anglicku počas nedávnej konferencie prisľúbili občanom, že usmernenia Národnej zdravotnej služby (NHS) budú upravené tak, aby zabezpečili ochranu pacientok a zakázali umiestňovať mužov s pohlavnou chybou na tie isté nemocničné oddelenia určené pre biologické ženy. 

Státny tajomník pre zdravotníctvo a sociálnu starostlivosť Steve Barclay to oznámil v utorok v prejave počas výročnej konferencie Konzervatívnej strany. 

“To, čo ma poháňa, je dostať ľuďom rýchlejšie starostlivosť, ktorú potrebujú,” povedal Barclay na začiatku svojho prejavu. “Ale dnes vám chcem povedať aj o dlhodobých rozhodnutiach, ktoré prijímame na podporu NHS, aby sme pacientom poskytli väčšiu kontrolu a možnosť voľby, aby sme sa mohli postaviť proti tým - ako sú militantní odboroví predáci a ich podporujúci labouristickí poslanci na pikete -, ktorí chcú tieto zmeny zablokovať.”

Po podrobnom opísaní pridelenia dodatočných zdrojov v blízkej budúcnosti Barclay povedal: “Aby sme dosiahli dlhodobé zmeny, ktoré NHS potrebuje, musíme sa neúnavne zameriavať na výsledky pre pacientov.” 

“To znamená uprednostniť zdroje v prvej línii,” pokračoval. “Neznamená to vynakladať obrovské sumy peňazí daňových poplatníkov”na konzultantov v oblasti rozmanitosti alebo na najímanie interných tímov pre rozmanitosť a začlenenie. A neznamená to ignorovať hlasy pacientov—najmä hlasy žien—pokiaľ ide o význam biologického pohlavia v zdravotníctve.” 

“Ak to teraz nezvládneme, dlhodobé dôsledky by mohli byť veľmi vážne pre ochranu žien a budúcich generácií. A Konferencia, viem, že ako konzervatívci vieme, čo je žena. A viem, že to vie aj drvivá väčšina zamestnancov a pacientov NHS. Preto som nariadil zrušenie neprijateľných zmien na webovej stránke NHS, ktoré ukladajú odkazy na ženy pri ochoreniach, ako je rakovina krčka maternice, a zastavil som NHS, ktorá prikazuje zamestnancom, aby deklarovali zámená pri každom novom pacientovi.” 

Barclay dodal, že “zmeníme Ústavu NHS po konzultáciách, ktoré sa uskutočnia neskôr v tomto roku, aby sme zabezpečili rešpektovanie súkromia, dôstojnosti a bezpečnosti všetkých pacientov, uznali dôležitosť rôznych biologických potrieb a chránili práva žien.” 

Svoj názor zopakoval tým, že po utorkovom prejave zverejniloznámenie na X, predtým Twitteri. 

Sľub, že sa postaví proti politike NHS podporujúcej agendu LGBT, prichádza po tom, čo rôzne kontroverzné politiky vyvolali medzi britskou verejnosťou značné zdesenie. Organizácia si najmä vyslúžila veľkú nevôľu za svoju neslávne známu kliniku Tavistock, ktorá zmrzačovalapohlavne zmätené deti prostredníctvom nezvratných zásahov, až kým sa zavreliv-júli 2022. 

Zariadenie bolo po vyšetrovaní NHS uznané za “dlhodobo”ne bezpečné a životaschopné”. Počas jeho prevádzky zdravotnícki pracovníci varovalina “vážne a nezvratné škody” spôsobené deťom so zmeneným pohlavím a volalipo ukončení experimentov, ktoré sa vykonávali “bez dostatočných dôkazov o [ich] dlhodobých účinkoch.” 

Politiky NHS viedli aj k žalobámod osôb, ktoré ľutujú svoju cestu “zmeny pohlavia” prostredníctvom nezvratných chemických a/alebo chirurgických zásahov a znásilnil ženu mužom, ktorý bol držaný na ženskom nemocničnom oddelení.  

RELEVANTNÉ 

Veľkej Británii tínedžer, ktorý zomrel po tom, čo mu bola odmietnutá život zachraňujúca liečba, môže byť teraz verejne pomenovaný 

Dánsko je najnovšou európskou krajinou, ktorá sa odvracia od transgenderového mrzačenia detí 

Zdroj: lifenews.sk