Choď na obsah Choď na menu
 


Školy vo Veľkej Británii umožňujú deťom, aby sa identifikovali ako mačky, kone a dinosaury a učitelia to povoľujú, informuje Daily Mail

 

Začiatkom tohto týždňa učiteľka označila 13-ročné dievča za “opovrhnutiahodné,” pretože odmietlo tvrdenie svojej spolužiačky, že sa identifikuje ako mačka.

Teraz sa objavujú ďalšie príbehy žiakov, ktorí sa identifikujú ako zvieratá s veľmi ľudskými vlastnosťami tzv. “furries” (chlpáči).

Na štátnej strednej škole vo Walese vraj jeden žiak “mňaučí,” keď mu učiteľ kladie otázky, namiesto toho, aby odpovedal po anglicky, uvádza Telegraph.

V iných školách jeden z nich údajne trvá na tom, aby ho oslovovali ako dinosaura, ďalší tvrdí, že sa identifikuje ako kôň, zatiaľ čo iný vraj nosí plášť a žiada, aby ho uznali za mesiac.

Žiaci tvrdia, že učitelia sa “nesmú rozčuľovať” nad takýmto správaním, pretože to by sa považovalo za diskrimináciu.

Vyučovacie hodiny sa však údajne kvôli týmto interakciám zhoršili, čo ovplyvnilo kvalitu vzdelávania.

Hrozba pre deti

Tracy Shawová z Aliancie za bezpečné školy, uviedla, že zaznamenala rastúci počet hlásení o deťoch, ktoré sa identifikujú ako zvieratá, ale dodala, že ich počet je stále nízky.

“Je to znepokojujúce, pretože existuje vysoká pravdepodobnosť, že tieto deti boli online na neregulovaných chatových fórach,” povedala.

“Vieme, že predátori urobia čokoľvek, aby sa dostali k deťom. A čo je lepšie ako preniknúť na chatové fóra a predstierať, že sú roztomilé chlpaté zvieratá? Tieto deti sú už teraz často izolované a zraniteľné, vrátane toho, že majú pocit, že nezapadajú do spoločnosti,” upozornila.

“Učitelia sa musia správať profesionálne, keď sa stretnú s deťmi, ktoré sa identifikujú ako zvieratá. Potvrdzovanie detí ako zvierat im škodí, pretože sa im neposkytuje pomoc, ktorú potrebujú. Poškodzuje to aj ostatné deti v škole. Sme zhrození, že sa od detí očakáva, že budú ignorovať dôkazy, ktoré majú pred očami, a predstierať, že sú niečím, čím zjavne nie sú,” pokračovala.

“Keď potom školy niektoré deti postihujú za to, že nesúhlasia s konceptom zvieracej identity, veríme, že tieto školy boli infiltrované a už nie sú bezpečným miestom pre deti,” zdôraznila.

Učitelia majú strach

Andrea Williamsová, výkonná riaditeľka organizácie Christian Concern (Kresťanský záujem) , vyhlásila : “V súčasnej situácii to nemožno akceptovať ako nevinné príklady nápaditej hry, ale ako ďalšie príklady mätúcich a škodlivých ideológií, ktoré sa v našich školách naďalej stupňujú.”

“Tento príbeh odhaľuje zmätok a nepravdy, ktoré sú v školách zakorenené a ktoré prerastajú do krízy verejného zdravia. Viac tu: hlavnespravy.sk/