Choď na obsah Choď na menu
 


Tri vysokoškoláčky z amerického Connecticutu podali federálnu diskriminačnú sťažnosť, pretože boli nútené súťažiť v behu proti biologickým mužom, ktorí sa ale cítia ako ženy, a tak v dnešnom liberálnom svete môžu súťažiť v ženskej kategórii.

Prehry v pretekoch s biologickými mužmi, ktorí sa cítia ako ženy, zničila šance dievčat, dostať sa na prvé priečky a získať tak štipendiá za ich výkon. Proti mužským športovcom jednoducho nemali šancu.

Jedna z dievčat, Selina Souleová, nemohla kvôli tejto neféreovej prehre postúpiť do dievčenskej dráhy v Novom Anglicku.

Selina potrebovala skončiť na prvých šiestich pozíciách, aby postúpila v súťaži, ale skončila ôsma, pretože bola porazená ženami, ktoré sú biologicky muži.

Spojila sa s organizáciou Aliancia Defending Freedom (ADF), aby podala sťažnosť, v ktorej sa odkazuje na federálne pravidlá hry, ktoré musia poskytovať rovnosť práv ženám.

Mladá bežkyňa z Glastonbury a právnička Christiana Holcomb sa pripojili do vysielania relácie Monday night Tuckera Carlsona, kde svoj prípad komentovali.

„Dočkala som sa plnej podpory mojich kolegýň a iných športovcov, ale zažila som aj nejakú odplatu od školských úradníkov a trénerov,“ povedala Souleová moderátorovi.

Souleová potom uviedla, že sa bojí odplaty po svojom vystúpení v relácii „Tucker Carlson Tonight“.

Matka športovkyne zbiera už viac ako rok podpisy pre zákonodarcov, aby ich prinútila, že športovci musia súťažiť v disciplínach na základe svojho biologického pohlavia a nie toho, v akom sa cítia.

„Je to obrovská nevýhoda pre ženy!“ povedala matka športovkyne. Sú situácie ako atletika, kde vaše osobné rozhodnutie, osobná voľba a osobný pohľad na to, kým ste, nezmení to, kým v skutočnosti ste biologicky a fyzicky.

Atletická konferencia Connecticut Interscholastic má politiku, ktorá umožňuje biologickým mužom, ktorí sa identifikujú ako ženy, súťažiť v atletických súťažiach pre ženy.

Podľa webovej stránky Transathlete.com, ktorá sa venuje sledovaniu trasgenderovej štátnej politike na stredných školách v Amerike je Connecticut jedným z najmenej 17 štátov, ktoré umožňujú transgenderovým športovcom strednej školy súťažiť bez obmedzenia.

Jeden transsexuálov športovec, ktorý súťažil proti Souleovej, prekonal hneď 10 rekordov predtým držaných biologickými ženami.

Zdroj: magazin1.sk