Choď na obsah Choď na menu
 


„Mestá ako Paríž vytvárajú o sebe obraz, že sú pozitívne naklonené LGBT a premaľovali určitý mestský mobiliár (napr. prechody pre chodcov, …) do dúhových farieb. Je to skutočný pokrok, alebo iba pink washing?“ – bola téma tejto relácie.

Po moderátorovej poznámke, že sa v štúdiu nachádzajú štyria muži a či bol problém prizvať aj zástupkyňu žien, Arnaud Gauthier-Fawas (p.p.: jedinec s modrými okuliarmi, bradou a «vysokým čelom») vysvetlil, že on nie je muž, preto že on sa definuje ako nebinárny. „Ja nie som muž, vážený. Neviem, podľa čoho usudzujete, že ja som muž,“ vypálil na moderátora správca Inter-LGBT.

Touto reakciou zjavne prekvapený moderátor, Daniel Schneidermann upresnil: „Váš vzhľad“. Tieto slová sa však Arnaud Gauthier-Fawasa dotkli: „Ach tak? Netreba si pliesť rodový pôvod s rodovým vyjadrením, ináč sa vydávame zlým smerom. Ja som nebinárny, teda ani muž ani žena a odmietam aby ma zaraďovali ako muža.“

„Ako sa vy sám definujete?“ skúšal sa dozvedieť redaktor…

 

„Ako nebinárny (…) Nehovorte teda, že v štúdiu sa nachádzajú štyria muži,“ odpovedal správca. „Ľutujem, ak som sa vás dotkol,“ ospravedlňoval sa moderátor.

Po chvíli, keď jeden (niečo?) z prítomných vyslovil (o?) poznámku, že v štúdiu sú prítomní iba bieli muži, nebinárna (osoba?) odvrkla že nie je beloch, lebo je „polovičný Libanonec“. „Je zaujímavé, že okolo tohto stola vyvolávame všetky naše stereotypy, lebo bez toho že by ste sa ma spýtali, predpokladáte, že som muž“, vysvetľoval jedinec, ktorý sa odmieta priradiť k akémukoľvek rodu.

 

Homofóbne tweety

K videu sa na sociálnych sieťach vyrojilo veľa komentárov. Mnoho ľudí si z toho robilo srandu, bez toho že by pochopili, o čo ide… Po internete sa rozšírili niektoré tweety, ktoré niektorí jedinci označili za „homofóbne“ a „transfóbne“…

 

Nytromega

Pred 3 dňami

Cítim sa bojovou helikoptérou, ale môj netolerantný chirurg mi odmietol transplantovať vrtule, helikoptérofób jeden!

 

Mayuri Sama

Pred 3 dňami

Chceš aby sme ťa volali Apač ?

 

dante alighieri

Pred 3 dňami

Ja nie som muž , som citroen picasso matnej čiernej farby s hliníkovými diskami

 

DJdevil319

Pred 3 dňami

Ja by som mu bol povedal „ty teda nie si muž, tak sa zdvihni a ukáž mi ..., bastard

Zdroj: hlavnespravy.sk