Choď na obsah Choď na menu
 


Počas intímneho hodinového rozhovoru s moderátorkou denníka Daily Wire Candace Owensovou 22-ročná Briana Ivy, ktorá je biologicky muž, podrobne opísala hrôzy nezvratných transrodových zákrokov a operácií, ktorými si prešla ako maloletá. Informuje The Daily Wire.

Briana Ivy, ktorá je biologicky muž a identifikuje sa ako transsexuál, povedala Owensovej, že ju zdeformoval a zmrzačil chirurg, čo drasticky ovplyvnilo jej duševné zdravie, a to prostredníctvom kontroverzného chirurga Sidhbha Gallaghera, ktorého našla na TikToku.

“Pamätám si, že som bola intenzívne fascinovaná tým, čo mi robili,” spomína Ivy na svoj pobyt v nemocnici bezprostredne po takzvanej “operácii spodnej časti tela”. “Pamätám si, že sestry v nemocnici, zamestnanci nemocnice a rôzni ľudia prichádzali, pozerali sa na mňa, hovorili mi: “To je super, nikdy sme nevideli, aby to robili niekomu takému mladému ako ty.” “Nikdy sme tu takúto operáciu nevideli robiť.”

“Pamätám si, že doktor (Joshua) Roth si priviedol viacerých rezidentov, len sa na mňa pozerali, keď som tam sedela a nemohla som chodiť, nemohla som sa hýbať, mala som veľké bolesti. Ľudia jednoducho prišli a bolo to ako na hodine vedy,” spomínala Ivy.

V mladom veku sa cítil zženštilý a akoby nezapadal medzi ostatných chlapcov, ale s dievčatami v triede sa cítil bezpečne. Pod vplyvom kultúrnych momentov, ako napríklad mediálneho hnutia okolo Jazza Jenningsa, sa Ivy cítil neuveriteľne nesvoj so svojím telom a vo veku 14 rokov povedal rodičom, že je transsexuál. Rýchlo ho vzali na rodovú kliniku a po 30-minútovej diskusii so sociálnym pracovníkom ho presunuli k lekárovi, ktorý mu predpísal hormonálne blokátory a ďalšie hormóny. A keď mal Ivy 19 rokov, podstúpil už dva transgenderové chirurgické zákroky.

Počas “operácie spodnej časti tela” sa lekári pokúsili premeniť Ivyho penis na vagínu pomocou časti žalúdočnej sliznice. Následkom bola “spaľujúca bolesť”, s ktorou sa potýka dodnes, a genitálie, ktoré sa podľa jeho slov nepodobajú na genitálie žiadneho z pohlaví.

“Asi mesiac som mala zavedený katéter, ktorý bol napojený na vrecko, a každú sekundu som ho cítila,” povedala Ivy a vysvetlila, čo sa stalo po operácii. ” Pri tomto zákroku sa musíte aj rozširovať – sú tam v podstate (niečo, čo vyzerá ako veľké hračky) a musíte si ich zaviesť a držať ich tam 30 minút v kuse. A cítila som sa akoby som mala v sebe nôž, ale mala som strach, aby som nevynechala ani sekundu, pretože potom by to všetko bolo zbytočné.”

“Každý deň bola bolesť silnejšia a krvácanie bolo horšie,” povedala 22-ročná žena. “Zakaždým som krvácala po celej posteli, keď som to robila.”

Keď Ivy povedala, že sa necíti dobre a sťažovala sa na bolesť, chirurg jej povedal, aby pokračovala v dilatačných cvičeniach. “Nemohla som,” povedala Ivy. “Cítila som sa vo vnútri zničená.”

Doktor Roth nakoniec Briane Ivy povedal, že potrebuje ďalšiu operáciu, aby sa odstránili komplikácie z prvej operácie, ale dvaja rôzni lekári jej povedali, že je príliš veľa zranení na to, aby mohli čokoľvek vykonať, a odmietli ju operovať. Ivy povedala, že to doktorovi Rothovi vysvetlila prostredníctvom hlasovej schránky a už sa mu nikdy neozvala.

“Mala som len 20 rokov,” povedala Ivy cez slzy. “Všetko, čo nám povedali, bola lož. A preto som frustrovaná a to ma priviedlo sem. Dnes vidím toľko ľudí, ktorí sa v tomto roku snažia o presne taký istý proces, akým som prešla ja.”

“Snažila som sa odhaliť právne možnosti, ale je to naozaj komplikované, pretože v podstate na to, aby sa právnik mohol prípadu ujať, musí komisia iných chirurgov rozhodnúť, či je (zákrok) experimentálny alebo nie,” povedala Ivy. “Ak sa lekári domnievajú, že to podľa definície nie je experimentálne, potom právnik nemá žiadny dôvod sa prípadu ujať.”

Briana Ivy sa navyše domnieva, že jej prístup k lekárskym záznamom bol vymazaný. “Pokúsila som sa vrátiť a získať prístup k tomu, čo bolo v mojom spise, a nebolo tam nič,” povedala. “Sú tam uvedené všetky tie dátumy každého dňa, keď som bola v tej nemocnici, od prvého do posledného dňa, a bolo to prázdne. A ja sa stále snažím nadviazať kontakt s ľuďmi a stále ma len odmietajú, alebo mám zavolať znova.”

“Prečo nemám k ničomu prístup?” opýtala sa Ivy. “Už neexistuje žiadna papierová stopa o ničom, čo sa mi stalo.”

Ivy povedala, že jej duševné zdravie bolo počas tohto procesu zničené, ale dodala, že v poslednom čase jej pocit Božej prítomnosti veľmi pomohol. “Tak dlho som sa pred ním uzatvárala,” povedala Ivy.

Zdroj: hlavnespravy.sk